Sarı Pirinç Hurda Alımı İzmir
Pirinç nedir?
Pirinç, bakır ve çinko alaşımıdır; mevcut çinko miktarı, pirinç türlerini veya kalitelerini etkileyen ana faktördür. Pirinç kullanımı, Ege, Irak, Gürcistan ve Türkmenistan bölgelerinde M.Ö. 3. bin yıllarına kadar kullanıldığı belgelenmiştir, ancak Çin'de M.Ö. 5. binyılından kalma bazı buluntular vardır. Roma imparatorluğu paraları için sarı pirinç kullanmış ve hatta Kral James'in İncil'inde ve Shakespeare'in bazı eserlerinde bir yer almıştır.
Pirinç çok parlak altın bir parlaklığa sahiptir; yüksek işlenebilirliği ve dayanıklılığı ile birleştiğinde, estetik olarak da hoş olması gerekebilecek aşınmaya dayanıklı bileşenlerin üretimi için mükemmel bir çözüm sunar. Müzik aletleri, işlenmiş parçalar, kazan parçaları, ocaklar, süs dökümleri, mağaza armatürleri, ekstrüde bölümler, mimari ekstrüzyonlar, bağlantı elemanları, pencere çerçeveleri, damgalı bileşenler, beyazlatılmış plakalar, ısı eşanjörleri ve genel bakır kırma uygulamaları yapmak için kullanılır. Pirinç vurulduğunda 'kıvılcım çıkarmaz', bu da tehlikeli veya potansiyel olarak yanıcı ortamlarda kullanıma uygun hale getirir.
Pirinç, kriyojenik sıcaklıklarda mekanik ve elektriksel özelliklerin iyi bir şekilde tu b tulmasına sahiptir, manyetik olmayan özellikleri ile birlikte pirinç, elektrikli ve elektronik ekipman ve cihazlarda kullanım için çok uygundur.
Pirinç, temastan birkaç saat sonra mikroorganizmaları öldürür ve bu antimikrobiyal etki, 'tükenmediği' için süreklidir. Bu antimikrobiyal etki aynı zamanda su altı boruları ve yüzeyler gibi bileşenlerin yosun ve kabuklarla aşırı çalıştırılmamasını sağlayan biyo-kirlenme direnci için de etkilidir, bu da onarım ve bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
60'tan fazla pirinç türü vardır, en temel kategorizasyon tüm brasları üç ana aileye, bakır çinko brass'a (Cu-Zn), Kurşunlu brass'a (Cu, Zn, Pb) ve kalay brass'a (Cu, Zn, Sn) gruplandırmak olarak düşünülebilir. Bunlar daha sonra alt bölümlere ayrılabilir daha spesifik özellikleri ve kullanımları ile.
Hurda Metal Temelleri: Pirinç Sacları Nasıl ve Neden Geri Dönüştürmelisiniz?
Çevre dostu çözümlerin hızla norm haline geldiği bir dünyada, atıkları azaltmanın yolları arasında yeniden kullanım ve geri dönüşüm bulunmaktadır. Birçoğu plastik şişeleri, kartonları ve gazeteleri toplamaya odaklanırken, geri kalanın üzerinde değerli olan bir öğe var: metaller.
Metal geri dönüşümü kazançlı bir iştir. Eski bir sarı pirinç sac, bakır borular ve alüminyum borular gibi bu tür ürünler, çeşitli ana uygulamalarda kullanımları nedeniyle diğer malzemelerden daha yüksek bir değere sahiptir. İşte metal geri dönüşümü için adım adım bir kılavuz:
Verimli Geri Dönüşüm için Farklı Hurda Metalleri Yığınlara Ayırır
Adım # 1: Toplama - Diğer atık türlerinden farklı olarak, kullanılmış metaller çöplük yerine hurdalıklarda bulunur. Son tadilatlardan geçen evlerde hurda pirinç, bakır, bronz vb. olabilir, geri dönüşüm için mükemmel etrafında döşeme.
Adım # 2: Sıralama - Bir sonraki adım, farklı metalleri birbirinden ayırmaktır. Tüm metallerin aynı olmadığına dikkat etmek önemlidir. Bu eğitimsiz göz için kolay değildir, çünkü bazı metaller benzer görünebilir. Bununla birlikte, işleme tesisi gerekirse metalleri yeniden sıralayacaktır.
3: Parçalama - İşlemi kolaylaştırmak için metaller daha küçük parçalara parçalanır. Bu, bir sonraki adımı daha verimli hale getirmek için yapılır.
4: Eritme - Parçalanmış metaller bir fırına yerleştirilir. Daha küçük parçalar daha az enerji gerektiren daha geniş bir yüzey alanına sahiptir ve bu da erime işlemini çevreye biraz daha dostça hale getirir.
5: Arıtma - Elektroliz en yaygın metal temizleme yöntemidir. Bu adım, nihai ürünün herhangi bir kirletici madde içermemesini ve hala yüksek kalitede olmasını sağlar.
6: Katılaşma - Metaller konveyör bandında soğutulur ve müşterinin ihtiyaçlarına göre şekillendirilir.
Pirinç Levhaları ve Diğer Metalleri Neden Geri Dönüştürmelisiniz?
Basit, metaller tekrar tekrar geri dönüşüm sürecinden geçebilir, ancak yine de kalitesini koruyacak ve herhangi bir bozulmaya sahip olmayacaktır. Hemen hemen her tür metal geri dönüştürülebilir, ancak yalnızca yaklaşık%30'u işlemden geçer. Bunun yerine çoğu çöplüklere, hurdalıklara ve hatta okyanusa girer. Sizin tarafınızdan geri dönüştürülen pirinç, bakır, bronz, alüminyum, çelik ve diğer metaller atıkların azaltılmasına yardımcı olur.
Sarı pirinç hurda alımı İzmir gibi büyük sanayi kentlerinde yoğun olarak kullanılır. Karbon ayak izinizi azaltın; Evde bulduğunuz bazı metal levhaları geri dönüşüm için getiremiyorsanız yeniden kullanın. Eski hurda metalleri toplamak ve geri dönüştürmek için başka bir neden mi arıyorsunuz? Geri dönüşüm için hurda metal getirmenin en güzel yanı, kazanabileceğiniz paradır; bu sizin ve çevre için bir kazançtır!
Sarı pirinç hurda alımı İzmir'in önde gelen geri dönüşümcüleri ve hurda metal öncüsü olmayı hedefleyen firmamız, kimyasal element pirincin önemini sizlere sunuyor. Mert Metal, sadece çelik ve demir endüstrisi için değil, çevre ve küresel ekonomi için daha iyi bir yarın yaratma çözümünün bir parçası olmaktan gurur duyuyor!